Hvorfor er fosforcyklussen langsom?
Hvorfor er fosforcyklussen langsom?

Video: Hvorfor er fosforcyklussen langsom?

Video: Hvorfor er fosforcyklussen langsom?
Video: 🌮Готовлю лаваш 💆🏻‍♀️Уход за волосами 👁️👁️ Общение 😍Любимый десерт! 2024, Juli
Anonim

Fosfor er begrænset i udbud til plantevækst. Fosfater bevæger sig hurtigt gennem planter og dyr; dog er de processer, der flytter dem gennem jorden eller havet, meget langsom , gør fosforcyklus samlet set en af de langsomste biogeokemiske cyklusser . Lavmolekylære (LMW) organiske syrer findes i jordbunden.

På samme måde kan du spørge, hvorfor fosforkredsløbet sker langsomt?

Dette er fordi fosfor er normalt flydende ved normale temperaturer og tryk. Fosfor flytter sig langsomt fra aflejringer på land og i sedimenter, til levende organismer og end meget mere langsomt tilbage i jorden og vand sediment. Det fosfor cyklus er den langsommeste af sagen cyklusser der er beskrevet her.

For det andet, hvor lang tid tager fosforkredsløbet? Denne proces er imidlertid meget langsom, og den gennemsnitlige fosfation har en oceanisk opholdstid i havet 20.000 til 100.000 år . Denne illustration viser fosforcyklussen. Fosfor kommer ind i atmosfæren fra vulkanske aerosoler. Da denne aerosol udfælder til jorden, trænger den ind i jordbaserede fødevæv.

Ved siden af ovenstående, hvorfor er fosforcyklussen den langsomste biogeokemiske cyklus?

Fosfor forekommer ikke i atmosfæren, fordi den normalt er fast ved de fleste temperaturer på Jorden. Det fosfor cyklus er en af langsomste biogeokemiske cyklusser fordi bevægelsen af fosfor gennem oceaner og jord er ret langsom. Fosfor returneres også til jorden, når dyr eller plantemateriale nedbrydes.

Hvorfor adskiller fosforcyklussen sig fra andre cyklusser?

Det fosforcyklus er forskellig fra Andet større biogeokemisk cyklusser ved at den ikke omfatter en gasfase; selvom små mængder fosforsyre (H3PO4) kan trænge ind i atmosfæren og i visse tilfælde bidrager til sur regn.

Anbefalede: