Hvad er en direkte motorvej?
Hvad er en direkte motorvej?

Video: Hvad er en direkte motorvej?

Video: Hvad er en direkte motorvej?
Video: Rundkørsel og motorvej regler - Generhvervelse af kørekort (TRAFIKTESTEN.DK) 2024, Juli
Anonim

Det direkte vej , undertiden kendt som direkte vej bevægelse, er en neural vej i centralnervesystemet (CNS) gennem de basale ganglier, som letter initiering og udførelse af frivillig bevægelse. Det fungerer sammen med det indirekte vej.

Hvad angår dette, hvad er en motorvej?

Det motorvej , også kaldet pyramidalkanalen eller corticospinalkanalen, tjener som motorvej til overdel motor neuronale signaler, der kommer fra cerebral cortex og fra primitiv hjernestamme motor kerner. Disse axoner synapser med lavere motor neuroner i de ventrale horn på alle niveauer i rygmarven.

Man kan også spørge, hvad er den somatiske motorvej? Somatiske motorveje består af motor neuroner, der leder impulser fra centralnervesystemet til somatisk effektorer. De to måder at klassificere på somatiske motorveje er baseret på placeringen af fibrene i medulla og den anden på deres indflydelse på den nedre motor neuroner.

Hvad er forskellen mellem direkte og indirekte motorveje under hensyntagen til dette?

I den direkte vej , sender hjernebarken excitatoriske projektioner til striatum. Som et resultat er thalamus fri til at sende excitatoriske projektioner til motor cortex og dette igangsætter frivillige bevægelser. I den indirekte vej , sender hjernebarken excitatoriske fremskrivninger til striatum igen.

Hvad er Hyperdirect -vejen?

Sammen med det direkte og indirekte stier , det hyperdirekte vej spiller en afgørende rolle i motorisk informationsbehandling i de basale ganglier. Det her vej forbinder de motorrelaterede områder af frontallappen direkte med den subthalamiske kerne (STN) uden relæ ved striatum.

Anbefalede: