Hvad er tangentialitet ved skizofreni?
Hvad er tangentialitet ved skizofreni?

Video: Hvad er tangentialitet ved skizofreni?

Video: Hvad er tangentialitet ved skizofreni?
Video: Psykose og skizofreni 2024, Juli
Anonim

Tangentialitet er tendensen til at tale om emner, der ikke er relateret til hovedemnet for diskussion. Mens de fleste mennesker engagerer sig i tangentialitet fra tid til anden, konstant og ekstrem tangentialitet kan indikere en underliggende psykisk lidelse, især skizofreni.

Hvad er følgelig tale om tangentialitet og omstændighed?

Omstændighed (også omstændighedstænkning eller omstændighed tale ) - En manglende evne til at besvare et spørgsmål uden at give overdrevne, unødvendige detaljer. Dette adskiller sig fra tangential tænkning, idet personen til sidst vender tilbage til det oprindelige punkt.

For det andet, hvad er løse associationer ved skizofreni? Afsporing eller Løse Foreninger I tilfælde af alvorligt uordnet tænkning mister tanker næsten alle forbindelser med hinanden og bliver afbrudt og usammenhængende. Denne ulogiske tankegang kaldes afsporing eller " løs " foreninger.

hvad er afsporing ved skizofreni?

afsporing . n. et symptom på tankelidelse, der ofte forekommer hos personer med skizofreni , præget af hyppige afbrydelser i tankerne og spring fra en idé til en anden, ikke-relateret eller indirekte relateret idé. Det manifesteres normalt i tale (tale afsporing ), men kan også observeres skriftligt.

Kan en person være tangentiel?

Hvis du laver en kommentar, er det tangentiel for den historie, du fortæller, er det en digression. Historien kunne stadig forstås uden det. Tangential betyder noget, der går i den ene retning på den måde og ikke vender tilbage. Mennesker kan føle tangentiel - som om de er uvæsentlige og ikke relevante for en større gruppe.

Anbefalede: