Hvad er Diæt for Diabetes indisk patient?
Hvad er Diæt for Diabetes indisk patient?

Video: Hvad er Diæt for Diabetes indisk patient?

Video: Hvad er Diæt for Diabetes indisk patient?
Video: DIET FOR DIABETES - 5 TRADITIONAL INDIAN FOODS FOR PEOPLE WITH DIABETES 2024, Juli
Anonim

Fuldkorn, havre, channa atta, hirse og andre fiberrige fødevarer bør indgå i måltiderne. Hvis man har lyst til at indtage pasta eller nudler, skal det altid ledsages af grøntsager /spirer. Mælk er den rigtige kombination af kulhydrater og proteiner og hjælper med at kontrollere blodsukkerniveauet.

På samme måde bliver det spurgt, om indisk mad er godt for diabetes 2?

Kort sagt lavt GI fødevarer er sundere for folk med diabetes da de forårsager en lavere og langsommere stigning i blodsukkerniveauet. Det Indisk kost er ufuldstændig uden hvide ris, men hvide ris har et højt GI, hvilket gør det usundt for mennesker med diabetes.

Hvilken indisk mad er også god til diabetes? Rotis, parathas og tandoori rotis er brød lavet med fuldkornsmel. Linser og bønner er gode kilder til plantebaseret protein og sund og rask kulhydrater og har generelt en lav glykæmisk belastning. Paneer, eller Indisk hytteost, er høj i protein og calcium og lav i kulhydrater.

Ved også, hvad er den bedste diæt til diabetes?

Hvis du har diabetes, bør du fokusere på at spise magert protein, fiberrige, mindre forarbejdede kulhydrater, frugt og grøntsager , fedtfattigt mejeri og sunde vegetabilske fedtstoffer såsom avocado, nødder, rapsolie eller olivenolie. Du bør også styre dit kulhydratindtag.

Hvilken indisk mad bør diabetikere undgå?

Diabetikere skal undgå alle former for forarbejdet, konserveret, dåsemad, læskedrikke, cola, frugtjuice, instant produkter, raffinerede kornprodukter som maida, suji, kiks, hvidt brød. Enkle sukkerarter som slik, sukker, glukose, kunstige sødestoffer, majssirup med høj fruktose. Knolde som kartoffel, tapioka.

Anbefalede: