Hvad er GPI i apotek?
Hvad er GPI i apotek?

Video: Hvad er GPI i apotek?

Video: Hvad er GPI i apotek?
Video: Medi-Span Generic Product Identifier (GPI) 2024, Juli
Anonim

Den generiske produktidentifikator ( GPI ) er et hierarkisk klassificeringssystem med 14 tegn, der identificerer medicin fra deres primære terapeutiske anvendelse ned til det unikke udskiftelige produkt uanset producent eller pakkestørrelse.

Udover dette, hvad er forskellen mellem GPI og NDC?

National Drug Code ( NDC ) er et unikt produkt-id, der bruges i USA for lægemidler beregnet til human brug. Der er flere alternative lægemiddelklassificeringssystemer ud over NDC der også er almindeligt anvendt til analyse af lægemiddeldata, såsom Generic Product Identifier ( GPI ).

Man kan også spørge, hvor er NDC -nummeret på en receptflaske? Du finder NDC på den recept lægemiddelmærkning af lægemiddelbeholderen (f.eks. hætteglasset, flaske eller rør). Det NDC nummer består af 11 cifre med bindestreger, der adskiller nummer i tre segmenter i et 5-4-2-format. De første fem cifre identificerer producenten af lægemidlet og tildeles af FDA.

Også at vide er, hvad er et lægemiddel GCN?

EN GCN er et standardnummer tildelt af First DataBank (a medicin prisfastsættelse) til hver styrke, formulering og administrationsvej for en medicin enhed; atenolol 25 mg tabletter, orale, for eksempel har sin egen unikke GCN.

Hvad er en NDC -blok?

Formularer er interne kontrolforanstaltninger, der hjælper med at sænke de samlede omkostninger pr. dækningsplan. Når læger ordinerer et mærke med en NDC blok , vil de blive bedt om at migrere til et generisk eller et on-formular brand (hvis skiftet ikke er kompliceret).

Anbefalede: