Kan du bruge en ultralydscaler på en patient med en pacemaker?
Kan du bruge en ultralydscaler på en patient med en pacemaker?

Video: Kan du bruge en ultralydscaler på en patient med en pacemaker?

Video: Kan du bruge en ultralydscaler på en patient med en pacemaker?
Video: Kran væltet med et ordentlig brag i Esbjerg - DR Nyheder 2024, Juni
Anonim

Resumé Sonic skalere har vist sig ikke at producere EMI og er sikre at brug på patienter udstyret med hjertestartere . Andet ultralydsskalere og ultralyd bade gøre producere EMI og kan udgøre en risiko for sådanne patienter . Der kræves klare retningslinjer for tandlæge fagfolk at overholde.

Med hensyn til dette, kan en cavitron bruges med pacemaker?

Baseret på den nuværende evidens anbefales det brug af magnetostriktivt ultralydsudstyr undgås på eller i nærheden af personer med implanterbart hjerte hjertestartere eller cardioverter – defibrillatorer. På nuværende tidspunkt ser det ud til, at piezoelektrisk udstyr ikke har nogen væsentlig effekt på disse enheder.

For det andet, kan du få udført tandarbejde med en pacemaker? De fleste medicinske og tandlæge procedurer vilje ikke påvirke din pacemaker . Nogle eksempler er: Dental øvelser og rengøringsudstyr. Diagnostiske røntgenbilleder.

Er cavitron udover ovenstående kontraindiceret med pacemaker?

Magnetostriktiv ( Cavitron ®) instrumenter kan påvirke unipolar hjertestartere og dermed kontraindicere deres anvendelse. Hvis brugen af et magnetostriktivt ultralyd er forbudt, kan et sonisk eller piezoelektrisk instrument bruges som et supplement til hånddebridering.

Påvirker elbiler pacemakere?

Ifølge resultaterne af en lille undersøgelse offentliggjort i Annals of Internal Medicine, elbiler ikke interferere med hjerteimplanterbare elektroniske enheder (CIED'er) som f.eks hjertestartere og hjertestartere. Gør elektromagnetisk interferens fra elbiler påvirker hjertestartere og hjertestartere? Nej, fandt forskere.

Anbefalede: