Kræver malrotation kirurgi?
Kræver malrotation kirurgi?

Video: Kræver malrotation kirurgi?

Video: Kræver malrotation kirurgi?
Video: #15 - 1 uge efter operation 2024, Juni
Anonim

Behandler betydelige malrotation næsten altid kræver operation . Tidspunktet og hastetiden afhænger af barnets tilstand. Hvis der allerede er en volvulus, kirurgi skal gøres med det samme for at forhindre beskadigelse af tarmen. Ethvert barn med tarmobstruktion skal indlægges.

Så hvordan behandler du malrotation?

Malrotation betragtes som en nødsituation, og udviklingen af volvulus betragtes som en livstruende tilstand. Kirurgi er påkrævet for at løse problemet. Ofte starter barnet på IV (intravenøs) væske for at forhindre dehydrering. Antibiotika vil blive givet for at forhindre infektion.

Kan malrotation også opstå igen? Dog tilbagevendende volvulus som følge af tarm malrotation er ualmindeligt efter behandling med Ladds procedure, og kun meget få af sådanne tilfælde er blevet rapporteret i litteraturen. Størstedelen af tilbagevendende tarmobstruktive symptomer skyldes vedhæftninger fra tidligere laparotomi.

I betragtning af dette, hvad forårsager malrotation af tarmene?

Når rotation er ufuldstændig, og tarm ikke bliver fikseret i den position, skaber dette intestinal malrotation . Det malroteret tarm er tilbøjelig til at vride sig ind på sin egen blodforsyning og blokere strømmen. Dette kaldes tarm volvulus.

Hvad betyder Malrotation?

Malrotation er en abnormitet, hvor tarmen gør ikke dannes på den rigtige måde i maven. En volvulus er en lidelse, der forårsager en obstruktion i tarmen, der forhindrer mad i at blive fordøjet normalt.

Anbefalede: