Er der sukker i ris?
Er der sukker i ris?

Video: Er der sukker i ris?

Video: Er der sukker i ris?
Video: ТАЙСКИЙ ЖАРЕНЫЙ РИС С АНАНАСОМ и КУРИЦЕЙ | ДВА РЕЦЕПТА 2024, Juli
Anonim

Ris er høj i kulhydrater, men nogle typer af ris , såsom brun ris , er - en fuldkorns mad. Fuldkorn indeholder komplekse kulhydrater, som tager længere tid for kroppen at nedbryde. Dette reducerer risikoen for et sukker pigge.

Er hvide ris på denne måde fulde af sukker?

hvide ris har en GI på 64, mens den er brun ris har en GI på 55. Som følge heraf er kulhydrater i hvide ris bliver til blod sukker hurtigere end dem i brunt ris (9). Hvad mere er, hver portion af ris spist om dagen øgede risikoen for type 2 -diabetes med 11%.

Ved også, hvad er procentdelen af sukker i ris? Brune ris vs. hvide ris

Næringsstof nærmer sig brune ris hvide ris
kulhydrater 17,05 g 14,84 g
fiber, total kost 1,1 g 0,2 g
sukkerarter i alt 0,16 g 0,03 g
kalk 2 milligram (mg) 5 mg

I denne forbindelse, er der meget sukker i ris?

Ris har et højt glykæmisk indeks og en masse af kulhydrater. Det betyder, at ris kan hurtigt øge blodsukkeret til meget høje niveauer. Spise en masse af højt glykæmiske fødevarer kan øge insulinresistensen og gøre det sværere at kontrollere dit blod sukker . Brun ris ser dog ud til at være sundere.

Er ris værre end sukker?

Sundhedsmyndighederne har identificeret en af deres største bekymringer, når de fører krig mod diabetes: hvid ris . Det er endnu mere potent end søde sodavandsdrikke i at forårsage sygdommen. Stivelsesagtig hvid ris kan overbelaste deres kroppe med blod sukker og øge deres risiko for diabetes.

Anbefalede: