Er pseudomembranøs colitis det samme som C diff?
Er pseudomembranøs colitis det samme som C diff?

Video: Er pseudomembranøs colitis det samme som C diff?

Video: Er pseudomembranøs colitis det samme som C diff?
Video: 💊💊Clostridium difficile (pseudomembrane colitis)💊💊 2024, Juli
Anonim

Pseudomembranøs (SOO-doe-mem-bruh-nus) colitis , også kaldet antibiotika-associeret colitis eller C . difficile colitis , er betændelse i tyktarmen forbundet med en overvækst af bakterien Clostridium difficile ( C . diff ).

Også spurgt, kan C diff forveksles med ulcerøs colitis?

Det er muligt, at patienter med UC præsenterer tidligere med deres C difficile colitis på grund af en additiv effekt med deres underliggende UC -symptomer. Således kan endoskopi kun demonstrere tidligt C difficile colitis ændringer, hvilket sagtens kunne være fejlagtigt for betændelse og sår relateret til UC.

Og hvordan lugter C diff? Tag væk. Hvis du har Clostridioides vanskeligt ( C . diff ) infektion (CDI), kan det resultere i diarré, der har en usædvanlig lugt, som nogle kan beskrive som sygeligt sød.

Også spurgt, hvilket toksin forårsager pseudomembranøs colitis?

Bakterierne afgiver en stærk toksin at årsager betændelse og blødning i foringen af tyktarmen. Ethvert antibiotikum kan årsag denne betingelse. De lægemidler, der er ansvarlige for problemet, er for det meste ampicillin, clindamycin, fluoroquinoloner og cephalosporiner.

Hvordan diagnosticeres pseudomembranøs colitis?

Pseudomembranøs colitis er diagnosticeret ved at undersøge en prøve med afføring (afføring) i et laboratorium for at identificere toksiner produceret af C. diff. Læger kan evt diagnosticere pseudomembranøs colitis med en sigmoidoskopi.

Anbefalede: