Hvordan ser blæksprutte?
Hvordan ser blæksprutte?

Video: Hvordan ser blæksprutte?

Video: Hvordan ser blæksprutte?
Video: The Amazing Squid | Nat Geo Live 2024, Juli
Anonim

Selvom blæksprutte kan ikke se farve, kan de opfatte polariseringen af lys, hvilket forbedrer deres opfattelse af kontrast. De har to pletter af koncentrerede sensorceller på deres nethinder (kendt som foveae), en til at se mere fremad og en til at se mere bagud.

Også at vide er, har blæksprutter et godt syn?

Først, synet er nøglen til blæksprutte overlevelse. Ved at udnytte synet ud over camouflage er de i stand til at øge deres overlevelse. For det andet brugte det komplekse netværk af neuroner hvornår blæksprutte spor bytte kan hjælpe os bedre forstå, hvordan menneskeligt synet virker også.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvordan fanger blæksprutter deres bytte? Blæksprutte fodre ved at bruge deres forlængelige tentakler til fange bytte som den bevæger sig forbi. De har også et knivskarpt næb (ligner en papegøjes næb) gemt bagved dens fangarme som muliggør blæksprutte at fodre på dyr med hårdt skal som krabber.

Er blæksprutterne blinde i overensstemmelse hermed?

Blæksprutter-blæksprutter, blæksprutte , og blæksprutter -er mestre i camouflage og ændrer deres hudfarve og tekstur for at passe ind i deres omgivelser. Men baseret på hvad forskere ved om blæksprutte øjne, bør de have farve- blind.

Er blæksprutte farligt for mennesker?

Som blæksprutter og nogle blæksprutter, blæksprutte er giftige. Musklerne i blæksprutte indeholder en meget giftig forbindelse. Selvom blæksprutte sjældent støder på mennesker , deres gift betragtes som ekstremt giftig og kan være lige så dødelig som giften fra den blåringede blæksprutte, rapporterer MarineBio.

Anbefalede: