Hvilket antistof påviser Monospot-testen?
Hvilket antistof påviser Monospot-testen?

Video: Hvilket antistof påviser Monospot-testen?

Video: Hvilket antistof påviser Monospot-testen?
Video: Antistof-test for SARS-CoV-2 IgG og IgM (COVID-19) Hurtig og effektiv Antistoftest fra Mediq Danmark 2024, Juli
Anonim

Det Monospot -test registrerer heterofil antistoffer . Det opdager en reaktion med hestens røde blodlegemer. En lignende prøve , Paul-Bunnell prøve , opdager en reaktion med fårrøde blodlegemer. Det antistoffer fremstilles som reaktion på en infektion med Epstein-Barr-virus (EBV).

Hvad opdager Monospot -testen heri?

En mononukleoseplet (eller Monospot ) prøve er et blod prøve bruges til at afgøre, om du er inficeret med Epstein-Barr-virussen, som er den organisme, der forårsager infektiøs mononukleose.

Vil Monospot -testen også altid være positiv? Monospot -synes godt om test kan ikke dreje positiv i op til 4 uger. Hertil kommer en positiv monospot er ikke altid forårsaget af aktuelt aktiv mononukleose. Et sjældent individ kan har vedvarende heterofilt antistof år efter bedring.

Man kan også spørge, hvilke antistoffer reagerer i monotesten?

Smitsom mononukleose , almindeligvis kaldet mono , refererer til en infektion, der normalt er forårsaget af Epstein-Barr-virus (EBV). Det mono test registrerer proteiner i blodet kaldet heterofile antistoffer som produceres af immunsystemet som reaktion på en EBV-infektion.

Hvor præcis er Monospot -testen?

Latexagglutinationsanalysen, som er grundlaget for Monospot test ved hjælp af røde blodlegemer fra heste, er meget specifik. Følsomhed er 85%, og specificitet er 100%. Det heterofile antistof prøve (fx Monospot test ) resultater kan være negative tidligt i forløbet af EBV-infektiøs mononukleose.

Anbefalede: