Hvordan udføres koagulationstesten?
Hvordan udføres koagulationstesten?

Video: Hvordan udføres koagulationstesten?

Video: Hvordan udføres koagulationstesten?
Video: Coagulation Tests (PT, aPTT, TT, Fibrinogen, Mixing Studies,..etc) 2024, Juli
Anonim

Klinikere bestiller ofte koagulationstest , såsom protrombintiden (PT), aktiveret partiel tromboplastintid (aPTT) og trombintiden (TT), for at vurdere blod koagulation funktion hos patienter. Laboratorium test for hæmostase kræver typisk citreret plasma afledt af fuldblod.

Også spurgt, hvordan udfører man en koagulationstidstest?

Normalværdi på størkningstid er 8 til 15 minutter. Til måling af størkningstid ved prøve rørmetode, placeres blod i et glas prøve rør og holdes ved 37° C. Det påkrævede tid måles for blodet til blodprop.

Hvorfor bestilles koagulationstests derudover? Koagulation faktortest udføres for at afgøre, om en person har nok koagulering aktivitet for at kontrollere blodet koagulation behandle. Koagulation faktor test er typisk bestilt når nogen har en forlænget protrombintid (PT) og/eller delvis tromboplastintid (PTT).

Heraf, hvordan udføres aPTT test?

Til prøve din krops evne til at størkne blod, indsamler laboratoriet en prøve af dit blod i et hætteglas og tilføjer kemikalier, der får dit blod til at størkne. Det prøve måler, hvor mange sekunder det tager for en blodprop at dannes. Det her prøve kaldes undertiden en aktiveret delvis tromboplastintid ( APTT ) prøve.

Hvordan fungerer en koagulationsanalysator?

Instrumenter, der anvender det fotometriske princip, overvåger ændringer i prøvens optiske tæthed for at detektere begyndelsen af blodprop dannelse. Den elektromagnetiske bruger en magnet i reagensglasset på linje med en magnetisk detektor i kuvetten og forbliver låst på plads med detektoren, mens reagensglasset roterer.

Anbefalede: