Hvad er endomyokardiefibrose?
Hvad er endomyokardiefibrose?

Video: Hvad er endomyokardiefibrose?

Video: Hvad er endomyokardiefibrose?
Video: Right Ventricular Endomyocardial Fibrosis 2024, Juli
Anonim

Endomyokardiefibrose (EMF) er en sjælden sygdom i Nordamerika, men almindelig i de tropiske og subtropiske områder i udviklingslandene. Det er kendetegnet ved fibrose af venstre ventrikel og højre ventrikel endokardium, som forårsager restriktiv kardiomyopati.

Også spurgt, hvad der forårsager myokardial fibrose?

Koronar hjertesygdom, aortastenose og hypertension er de hyppigste årsager af myokardiefibrose (13). Aortastenose og hypertension resulterer i trykoverbelastning af venstre ventrikel, hvor den øgede vægstress inducerer hypertrofi og interstitiel fibrose (2–4).

Man kan også spørge, hvad er restriktiv kardiomyopati? Restriktiv kardiomyopati er, når væggene i de nederste kamre i dit hjerte (kaldet ventriklerne) er for stive til at ekspandere, når de fyldes med blod. Ventrikelernes pumpeevne kan være normal, men det er sværere for ventriklerne at få nok blod. Dette fører til hjertesvigt.

Ved også, hvad er subendokardial fibrose?

Det betyder, at det normale endokardium erstattes af et tykt, uelastisk væv. Det fibrotisk læsioner kan være over 1 cm tykke og kan strække fingerlignende fremspring ind i hjertemusklen (myokardiet). Fibrose påvirker ofte hjertet asymmetrisk.

Hvad er medicinsk betegnelse DCM?

Udvidet kardiomyopati ( DCM ) er en tilstand, hvor hjertets evne til at pumpe blod er nedsat, fordi hjertets hovedpumpekammer, venstre ventrikel, er forstørret og svækket. I nogle tilfælde forhindrer det hjertet i at slappe af og fyldes med blod, som det skal.

Anbefalede: