Er Peritonsillar byld en nødsituation?
Er Peritonsillar byld en nødsituation?

Video: Er Peritonsillar byld en nødsituation?

Video: Er Peritonsillar byld en nødsituation?
Video: Board-PROFI-S-05 | Tutorial Bild aufziehen auf Trägerplatte | Photolux 2024, Juli
Anonim

Undersøgelse afslører en ensidig hævelse på hver side af den bløde gane, som dræner tyk pus efter et snit er lavet. Det betragtes som en nødsituation som en øvre luftvejsobstruktion kan udvikle sig. Bilateral peritonsillær byld er en sjælden præsentation og resulterer i katastrofale følger.

Er en peritonsillar abscess alvorlig heraf?

EN peritonsillar abscess er en bakterie infektion der normalt begynder som en komplikation af ubehandlet halsbetændelse eller tonsillitis. Det involverer generelt en pusfyldt lomme, der dannes nær en af dine mandler. Peritonsillære bylder er mest almindelige hos børn, unge og unge voksne.

Hvad sker der endvidere, hvis en hals byld bryder ud? An byld som forbliver ubehandlet i lang tid, kan føre til alvorlige komplikationer - for eksempel kan infektionen spredes ind i kæben, halsen og brystet. Hvis det bylder brister , kan infektionen føre til topneumoni.

På samme måde bliver det spurgt, skal jeg gå til skadestuen for en peritonsillar abscess?

Hvornår skal man søge lægehjælp til en PeritonsillarAbscess Hvis du har ondt i halsen og problemer med at synke, vejrtrækningsbesvær, talevansker, savlen eller andre tegn på mulig luftvejsobstruktion, kan du burde gå til den nærmeste skadestue.

Hvor lang tid varer en peritonsillar abscess?

Efter behandling bør symptomerne forsvinde inden for fem dage til syv dage.

Anbefalede: