Hvorfor laver planter og dyr cellulær respiration?
Hvorfor laver planter og dyr cellulær respiration?

Video: Hvorfor laver planter og dyr cellulær respiration?

Video: Hvorfor laver planter og dyr cellulær respiration?
Video: Agrohoroskop fra 24. til 28. februar 2022 2024, Juli
Anonim

Cellulær respiration forekommer i begge plante og dyr . Det er den proces, ved hvilken celler omdanner ADP (adenosindiphoosphat) til ATP (adenosintrifosfat). Plante og dyr celler kan ikke bruge ADP som en energiform. Cellulær respiration er en eksoterm proces, der skaber energi.

I betragtning af dette, laver planter og dyr cellulær respiration?

Planter og dyr udføre cellulær respiration , men kun planter udføre fotosyntese. Cellulær respiration er den proces, hvor en celle bruger ilt til at omdanne glucose, et simpelt sukker, til det energibærende molekyle, adenosintrifosfat (ATP). Oxygenet i kuldioxid frigives som iltgas.

For det andet, hvorfor gør planter cellulær respiration? Som alle andre organismer, planter kræver energi for at vokse og trives i deres miljø. Processen med cellulær respiration tillader planter at nedbryde glukose til ATP. Selvom planter bruge fotosyntese til at producere glukose, de bruger cellulær respiration at frigive energi fra glukosen.

Hvorfor er cellulær respiration desuden vigtig for planter og dyr?

Cellulær respiration er den proces, hvormed celler i planter og dyr nedbryde sukker og gøre det til energi, som derefter bruges til at udføre arbejde på cellulære niveau. Formålet med cellulær respiration er enkel: det giver cellerne den energi, de har brug for for at fungere.

Hvor forekommer cellulær respiration hos planter og dyr?

Cellulær respiration finder sted i cellerne i alle organismer. Det opstår i autotrofer som f.eks planter samt heterotrofer som f.eks dyr . Cellulær respiration begynder i cellernes cytoplasma. Det afsluttes i mitokondrier.

Anbefalede: