Hvilken type knogle er kraniet?
Hvilken type knogle er kraniet?

Video: Hvilken type knogle er kraniet?

Video: Hvilken type knogle er kraniet?
Video: Skjelett: Kraniet 2024, Juli
Anonim

Flad Knogler Beskyt indre organer

Der er flade knogler i kranium (occipital, parietal, frontal, nasal, lacrimal og vomer), thoraxburet (brystbenet og ribbenene) og bækkenet (ilium, ischium og pubis). Fladens funktion knogler er at beskytte indre organer som hjerne, hjerte og bækkenorganer.

Heraf, hvad er kraniets knogler?

Vi vil rette vores opmærksomhed mod de otte knogler, der danner det: the etmoid knogle , det sphenoid knogle , det frontal knogle , det occipital knogle , to parietale knogler og to tindingeknogler.

hvilken type knogle er en kranieben quizlet? Flade knogler giver også et stort område til fastgørelse af muskler og sener. Eksempel: Kranium / Kranium , som beskytter hjernen, brystbenet, som beskytter hjertet, og ribbenene, som beskytter lungerne. Disse er små knogler der normalt er indlejret i sener.

Heri, hvor er kraniet?

Det kranium er en enkelt struktur, der danner en sag omkring hjernen, der omslutter den nedre overflade og siderne, men altid i det mindste delvist åben øverst som en stor fontanelle. Den forreste del af kranium omfatter en forreste plade af brusk, talerstolen og kapsler til at omslutte lugteorganerne.

Hvilken type knogle er brystbenet klassificeret som?

Sesamoid knogler

Knogleklassifikationer
Knogleklassificering Funktioner Eksempler
Kort Kubelignende form, omtrent lige lang, bredde og tykkelse Karper, tarsaler
Flad Tynd og buet Sternum, ribben, scapulae, kranieknogler
Uregelmæssig Kompleks form Ryghvirvler, ansigtsknogler

Anbefalede: