Hvad er McBurneys test?
Hvad er McBurneys test?

Video: Hvad er McBurneys test?

Video: Hvad er McBurneys test?
Video: How to find McBurney's Point 2024, Juli
Anonim

Dyb ømhed kl McBurney's punkt, kendt som McBurney's tegn, er et tegn på akut blindtarmsbetændelse. Det kliniske tegn på henvist smerte i epigastrium, når der presses på, er også kendt som Arons tegn. Dette tegn er således meget nyttigt, men hverken nødvendigt eller tilstrækkeligt til at stille en diagnose af akut blindtarmsbetændelse.

På samme måde kan man spørge, hvad er en positiv McBurneys pointe?

: a punkt på den abdominale væg, der ligger mellem navlen og den højre forreste iliacale rygsøjle, og det er punkt hvor de fleste smerter fremkaldes ved tryk ved akut blindtarmbetændelse.

Desuden, hvad er testen for blindtarmsbetændelse? Billedtest. Din læge kan også anbefale en abdominal røntgen, en abdominal ultralyd , computertomografi (CT)-scanning eller magnetisk resonansbilleddannelse (MRI) for at hjælpe med at bekræfte blindtarmsbetændelse eller finde andre årsager til dine smerter.

Hvorfor kaldes det desuden McBurneys pointe?

McBurneys pointe : McBurney's pointe er det mest ømme område af maven hos patienter i tilfælde af blindtarmsbetændelse. McBurney's pointe er som hedder efter 1800-tallets New York-kirurg Charles McBurney (1845-1913), som var den førende myndighed i sin tid om diagnosticering og behandling af blindtarmsbetændelse.

Hvad er Rovsings tegn?

Rovsings tegn , opkaldt efter den danske kirurg Niels Thorkild Rovsing (1862–1927), er en skilt af blindtarmsbetændelse. Hvis palpation af venstre nedre kvadrant i en persons mave øger smerten i højre nedre kvadrant, siges det at patienten har en positiv Rovsings tegn og kan have blindtarmsbetændelse.

Anbefalede: