Hvilken lægemiddelklassificering er Narcan?
Hvilken lægemiddelklassificering er Narcan?

Video: Hvilken lægemiddelklassificering er Narcan?

Video: Hvilken lægemiddelklassificering er Narcan?
Video: Narcan Training 2024, Juli
Anonim

Naloxon tilhører en klasse af lægemidler kendt som opioidantagonister . Det virker ved at blokere virkningerne af opioid i hjernen. Denne medicin virker muligvis ikke så godt til at blokere virkningerne af visse typer opioider (blandet agonist/antagonister som f.eks. Buprenorphin, pentazocin).

Desuden, hvilken type medicin er Narcan?

opioidantagonist

Hvad er virkningsmekanismen for Narcan på samme måde? Mens virkningsmekanisme af NARCAN ( naloxon ) er ikke fuldt ud forstået, in vitro-bevis tyder på det NARCAN ( naloxon ) modvirker opioideffekter ved at konkurrere om µ, κ og σ opiatreceptorstederne i CNS med den største affinitet for µ -receptoren.

I betragtning af dette, hvad er hovedingrediensen i narcan?

Hver NARCAN næsespray indeholder en enkelt 4 mg dosis naloxonhydrochlorid i en 0,1 ml intranasal spray. Inaktive ingredienser omfatter benzalkoniumchlorid (konserveringsmiddel), dinatriumethylendiamintetraacetat (stabilisator), natrium chlorid, saltsyre til justering af pH og renset vand.

Bruges narcan til andet end overdosis?

Naloxon , sælges under varemærket Narcan er blandt andet en medicin Brugt at blokere virkningerne af opioider. Det er almindeligt Brugt for nedsat vejrtrækning i opioid overdosis . Naloxon kan også kombineres med et opioid (i samme pille) for at reducere risikoen for misbrug af opioider.

Anbefalede: