Hvad er Goldmann kinetisk perimetri?
Hvad er Goldmann kinetisk perimetri?

Video: Hvad er Goldmann kinetisk perimetri?

Video: Hvad er Goldmann kinetisk perimetri?
Video: Fysik C - kinetisk energi 2024, Juli
Anonim

Med Goldmann eller " kinetisk " perimetri , en uddannet perimetrist flytter stimulus; stimulans lysstyrke holdes konstant. Grænserne for synsfelt er kortlagt til lys i forskellige størrelser og lysstyrke. Den mest almindeligt anvendte tester den centrale 30 ° af synsfelt ved hjælp af et seks graders mellemrum.

Efterfølgende kan man også spørge, hvad er Goldmanns perimetri?

I praksis, Goldmann perimetri er en form for kinetik perimetri : en stimulus flyttes fra ud over kanten af synsfelt ind i feltet. Det sted, hvor stimulus først ses, markerer det ydre omkreds af synsfelt for størrelsen af den testede stimulus.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvordan laver man perimetri? EN perimetri test ( synsfelt test) måler alle områder af dit syn, inklusive dit sidesyn eller perifere syn. For at udføre testen sidder du og kigger inde i et skålformet instrument kaldet en omkreds. Mens du stirrer i midten af skålen, blinker lysene. Du trykker på en knap, hver gang du ser et blink.

I betragtning af dette, hvad er Goldmanns perimetri ulemper?

En ulempe ved Goldmann perimetri er det det. scotoma. Heri synsfelt diagram over det højre øje, det omkranset gråzone på det venstre henviser til en område med nedsat visuel følsomhed kendt som - en . - en læsion eller tumor i det optisk chiasme.

Hvad er en Goldmann -øjetest?

Det Goldmann omkredsen er en hul hvid sfærisk skål placeret i en bestemt afstand foran patienten. Det Goldmann metode er i stand til prøve hele sortimentet af periferiudstyr vision , og har været brugt i mange år fremover vision ændringer hos glaukompatienter. Men nu er automatiseret perimetri mere almindeligt anvendt.

Anbefalede: