Hvordan fungerer musklerne i menneskekroppen?
Hvordan fungerer musklerne i menneskekroppen?

Video: Hvordan fungerer musklerne i menneskekroppen?

Video: Hvordan fungerer musklerne i menneskekroppen?
Video: Knogler og muskler - Kroppen og sundhed - Natur og teknologi på hovedet - NTPH 2024, Juli
Anonim

Musklerne virker ved at udvide og kontrahere. Muskler har lange, tynde celler, der er grupperet i bundter. Når en muskel fiber får et signal fra sin nerve, proteiner og kemikalier frigiver energi til enten at trække sig sammen muskel eller slappe af. Når muskel kontrakter, trækker dette knoglerne, det er forbundet til tættere på hinanden.

Derfor fungerer musklerne i kroppen?

Muskler er knyttet til knogler af sener og hjælper dem med at bevæge sig. Når en muskel trækker sig sammen (bukker op), det bliver kortere og trækker så i knoglen, det er fastgjort til. Når en muskel slapper af, går den tilbage til sin normale størrelse. Derfor muskler skal arbejde parvis for at flytte et led.

Ved også, hvor mange muskler der er i den menneskelige krop? Sammentrækning af skelettet muskler hjælper lemmer og andet legeme dele bevæger sig. De fleste kilder angiver, at der er over 650 navngivne skelet muskler i menneskelige legeme , selvom nogle tal går op til som mange som 840.

Hvorfor er musklerne ligeledes vigtige for menneskekroppen?

Proteiner fungerer som byggesten til knogler, muskler , brusk, hud og blod. Muskel er også meget vigtig til alle, fordi vi har brug for vores muskler at overleve. Hjertet er det stærkeste muskel i vores legeme og søger altid at blive stærkere. Muskler gør os i stand til at være aktive og træne.

Hvad er kroppens vigtigste muskler?

De vigtigste skeletmuskelgrupper, der danner overkroppen, er maven, brystet, deltoid , trapezius, latissimus dorsi, erector spinae, biceps og triceps. De vigtigste skeletmuskelgrupper i underkroppen er quadriceps, hamstrings, gastrocnemius, soleus og gluteus. Muskler bevæger sig ved at trække sig sammen.

Anbefalede: