Hvor findes glut3?
Hvor findes glut3?

Video: Hvor findes glut3?

Video: Hvor findes glut3?
Video: LawLiet(HU) Sok(ORC) vs KraV(UD) Starbuck(ORC) - Warcraft 3: Classic - RN5998 2024, Juli
Anonim

Selvom GLUT3 var fundet at blive udtrykt i forskellige væv, er det mest specifikt udtrykt i neuroner, fundet overvejende i axoner og dendritter og også, men mindre fremtrædende, i cellelegemet.

Hvor findes så glut1?

GLUT1 er meget rigeligt i pattedyrets erytrocytmembran, hvor den hurtigt kan afbalancere glucose mellem erytrocytens cytoplasma og blodplasmaet. GLUT1 er også fundet i hjernevæv. GLUT1 kan også transportere mannose, galactose og glucosamin.

Ved også, er glut1 insulin afhængig? GLUT1 er insulin -uafhængig og er vidt udbredt i forskellige væv. GLUT4 er insulin - afhængig og er ansvarlig for størstedelen af glukosetransporten til muskel- og fedtceller under anabolske tilstande. Dermed, insulin -uafhængig glukosetransport igennem GLUT1 kan opfylde muskelcellens basale behov.

Hvilken glut -transportør er derudover i hjernen?

Det vigtigste glukose transportører i hjerne er Glut1 og Glut3. Af disse findes Glut1 i to isoformer med forskellig molekylvægt.

Er glut1 et bærerprotein?

Glukose transportør 1 (eller GLUT1 ), også kendt som opløst stof transportør familie 2, faciliteret glukose transportør medlem 1 (SLC2A1), er en uniporter protein at hos mennesker er kodet af SLC2A1 genet. GLUT1 letter det transportere af glukose på tværs af plasmamembraner i pattedyrsceller.

Anbefalede: