Er det respektløst at se nogen i øjnene i Kina?
Er det respektløst at se nogen i øjnene i Kina?

Video: Er det respektløst at se nogen i øjnene i Kina?

Video: Er det respektløst at se nogen i øjnene i Kina?
Video: Min opgave er at observere skoven, og her sker noget mærkeligt. 2024, Juni
Anonim

Tværtimod pga kinesisk samfundets mere autoritære karakter, stabil øje kontakt betragtes som upassende, især når underordnede taler med deres overordnede. Øje kontakt ses undertiden som en gestus af udfordring eller trods. Hvornår mennesker blive vrede, har de en tendens til at holde fast øje kontakt.

Når man tager dette i betragtning, er det respektløst at se nogen i øjnene?

Lav Øje Kontakt er ikke bare en autisme ting. I mange kulturer, herunder latinamerikanske, asiatiske, mellemøstlige og indianske, øje kontakt menes at være respektløst eller uhøfligt, og mangel på øje kontakt betyder ikke, at a person er ikke opmærksom.

Ved også, hvad der forårsager dårlig øjenkontakt? Psykopati, PTSD og alexitymi (undertiden kendt som "følelsesmæssig blindhed") er ofte forbundet med større ubehag ved øjenkontakt . Det samme er neurotisme, generthed, social angst og autisme.

Er det respektløst at se nogen i øjnene i Japan, hvis man holder dette for øje?

Faktisk i Japansk kultur, mennesker læres ikke at opretholde øje kontakt med andre fordi for meget øje kontakt overvejes ofte respektløst . For eksempel, Japansk børn bliver lært til se på andres hals, fordi denne måde, de andres øjne falder stadig ind i deres perifere syn [28].

Hvad symboliserer øjenkontakt?

Hos mennesker, øjenkontakt er en form for ikke -verbal kommunikation og menes at have stor indflydelse på social adfærd. Opfundet i begyndelsen til midten af 1960'erne kom udtrykket fra Vesten for ofte at definere handlingen som et meningsfuldt og vigtigt tegn på tillid, respekt og social kommunikation.

Anbefalede: