Hvad er SPS -rør?
Hvad er SPS -rør?

Video: Hvad er SPS -rør?

Video: Hvad er SPS -rør?
Video: Hvad er SPS? 2024, Juli
Anonim

Hvor er SPS (natriumpolyanetholsulfonat) rør Brugt? EN. SPS rør bruges til samling af blodkulturprøver i mikrobiologi. Otte blide rør inversioner vil forhindre blodet i at størkne. Blodet kan forblive i SPS rør i to til fire timer, før den skal overføres til en blodkulturflaske.

Desuden, hvad er SPS i flebotomi?

Natriumpolyanetholsulfonat ( SPS ) er den mest almindelige antikoagulant, der bruges i kommercielle blodkulturflasker. SPS har vist sig at fungere som en antikoagulant (4) og som en hæmmer af humorale og cellulære elementer, der kan forstyrre bakterievækst.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad er de forskellige blodopsamlingsrør? Rød-top Rør - Det her rør har ingen antikoagulant og bruges til mange kemiske tests, lægemiddelniveauer og blod bankprocedurer. Marineblå-top Rør - Der er to generelle typer - en med K2 EDTA og en uden antikoagulant. Serumseparator Rør (SST®) - Dette rør indeholder en koagulationsaktivator og serumgel separator.

Man kan også spørge, hvad er SPS additiv?

Tilsætningsstof : antikoagulant SPS (Sodium Polyanetholsulfonate) & ACD (syre citrat dextrose) Hvad tilsætningsstof gør: Forhindrer blodet i at størkne og stabiliserer bakterievækst.

Hvad bruges grå toprør til?

Grå- toprør (kaliumoxalat/natriumfluorid) Dette rør indeholder kaliumoxalat som antikoagulant og natriumfluorid som konserveringsmiddel - Brugt for at bevare glukose i fuldblod og til nogle specielle kemitest.

Anbefalede: