Kan Crohns sygdom påvirke bugspytkirtlen?
Kan Crohns sygdom påvirke bugspytkirtlen?

Video: Kan Crohns sygdom påvirke bugspytkirtlen?

Video: Kan Crohns sygdom påvirke bugspytkirtlen?
Video: Продукты, богатые селеном 2024, Juli
Anonim

Begge akutte pancreatitis og svækket bugspytkirtlen funktion er blevet rapporteret hos patienter med Crohns sygdom i de senere år [1, 2, 3]. Årsagen til pancreatitis forbliver ukendt i de fleste af disse tilfælde.

Kan Crohns også forårsage pancreatitis?

Patienter med Crohns sygdom har en cirka fire gange højere risiko end den almindelige befolkning for at udvikle akut pancreatitis . Risikoen for at udvikle akut pancreatitis er højere hos kvinder sammenlignet med mænd.

Kan inflammatorisk tarmsygdom desuden forårsage pancreatitis? Thiopuriner og galdesten er de hyppigste årsager af akut pancreatitis i IBD patienter. Autoimmun pancreatitis er en forholdsvis ny anerkendt sygdom og får i stigende grad diagnosen i IBD især for type 2 autoimmun pancreatitis hos patienter med ulcerøs colitis.

Med hensyn til dette, kan Crohns sygdom forårsage kræft i bugspytkirtlen?

Forskerne fandt 12 tilfælde med både IBD og kræft i bugspytkirtlen . Så mens den samlede risiko for kræft i bugspytkirtlen hos enhver patient med enten colitis ulcerosa eller Crohns sygdom var 3,4, mænd med ulcerøs colitis var 6,2 gange mere tilbøjelige til at udvikle Kræft end mænd uden colitis ulcerosa.

Hvordan påvirker pancreatitis tarmene?

I sjældne tilfælde akut pancreatitis fører til colon obstruktioner, og det oftest gør så i placeringerne af milten bøjning og tværgående kolon [1]. Den lille tarm er modtagelig for betændelsen på grund af dens nærhed til den forreste overflade af bugspytkirtlen.

Anbefalede: