Hvorfor omtales rygmarven og hjernen som centralnervesystemet?
Hvorfor omtales rygmarven og hjernen som centralnervesystemet?

Video: Hvorfor omtales rygmarven og hjernen som centralnervesystemet?

Video: Hvorfor omtales rygmarven og hjernen som centralnervesystemet?
Video: The Central Nervous System: The Brain and Spinal Cord 2024, Juli
Anonim

Det centralnervesystemet består af hjerne og rygrad . det er henvist til som central ” fordi den kombinerer information fra hele kroppen og koordinerer aktivitet på tværs af hele organismen.

Er hjernen og rygmarven på samme måde en del af centralnervesystemet?

Det centralnervesystemet ( CNS ) er en del af nervesystem bestående af hjerne og rygmarv.

Udover ovenstående, hvordan er hjernen og rygmarven forskellige? Det hjerne er et komplekst organ, der består af specialiserede nerver og understøttende væv. Basen eller den nederste del af hjerne er forbundet til rygrad . Sammen, den hjerne og rygmarv er kendt som centralnervesystemet (CNS). Mange nerver sender elektriske signaler til og fra hjerne og rygmarv.

Desuden, hvad er formålets struktur og funktion af hjernen og rygmarven?

Det hjernestamme forbinder hjernen med rygmarven. Det styrer sult og tørst og nogle af de mest basale kropsfunktioner, såsom kropstemperatur, blodtryk og vejrtrækning. Hjernen er beskyttet af knoglerne i kraniet og af et dækning af tre tynde membraner kaldet meninges.

Hvad er centralnervesystemet ansvarlig for?

Det centralnervesystemet CNS er ansvarlig for integrere sensorisk information og reagere i overensstemmelse hermed. Den består af to hovedkomponenter: Rygmarven fungerer som en kanal for signaler mellem hjernen og resten af kroppen. Det styrer også simple muskuloskeletale reflekser uden input fra hjernen.

Anbefalede: