Hvad hører hyoidknoglen til?
Hvad hører hyoidknoglen til?

Video: Hvad hører hyoidknoglen til?

Video: Hvad hører hyoidknoglen til?
Video: 12 LÅSE, 12 LÅSE 2 HELT SPIL 2024, Juli
Anonim

Hyoidben , U-formet knogle beliggende ved tungeroden forrest på halsen og mellem underkæben og den største brusk i strubehovedet, eller stemmeboksen. Den primære funktion af hyoidben er at tjene som en forankringsstruktur for tungen. Det har ingen artikulation med andre knogler.

Spørgsmålet er også, hvad er hyoidbenet fastgjort til?

Det hyoid er forankret af muskler fra anterior, posterior og inferior retning og hjælper med tungebevægelse og synke. Det Hyoidben giver fastgørelse til musklerne i mundgulvet og tungen ovenover, strubehovedet nedenunder og epiglottis og svælget bagved.

Ved siden af ovenstående, er hyoidbenet Adams æble? Den forreste del af skjoldbruskkirtlens brusk kan let mærkes i tynde halse som " Adamsæble ". Overlegen i strubehovedet (undertiden betragtes som en del af selve strubehovedet) er en U-formet knogle kaldet hyoid . Det Hyoidben understøtter strubehovedet ovenfra og er selv fastgjort til underkæben af muskler og sener.

Også at vide er, har alle en hyoidben?

Det Hyoidben , hvilken er den eneste knogle i kroppen ikke forbundet med andre, er grundlaget for tale og er findes kun hos mennesker og neandertalere.

Kan du røre ved din hyoideknogle?

Hyoidbenet er - en slank, U-formet knogle . Det er suspenderet lige nedenunder det mandibel. Det er ikke direkte knyttet til nogen anden knogle . Du kan føle din egen Hyoidben her, og du kan flytte den fra side til side.

Anbefalede: