Hvor starter den popliteale arterie?
Hvor starter den popliteale arterie?

Video: Hvor starter den popliteale arterie?

Video: Hvor starter den popliteale arterie?
Video: Хорош ли набор Warrior starter set для старта в Warcry? 2024, Juni
Anonim

Det popliteal arterie er fortsættelsen af lårbenet pulsåre der begynder på niveauet for adductor hiatus i adductor magnus muskel i låret. Mens den fortsætter ned, løber den henover popliteal fossa, bagved knæleddet.

Ved også, hvad er den første gren af den popliteale arterie?

Poplitealarterien er en dybt placeret fortsættelse af femoralarterieåbningen i den distale del af adductor magnus musklen. Den løber gennem popliteal fossa og ender ved den nedre kant af popliteus musklen, hvor den forgrener sig ind i den anteriore og posteriore tibialarterier.

Ved også, hvad der sker, hvis den popliteale arterie er blokeret? Langsigtet pres på popliteal arterie kan forårsage pulsåre at indsnævre (stenose), forårsage smerter og kramper med kun let aktivitet, såsom at gå. I alvorlige tilfælde eller hvornår udiagnosticeret, kan nerverne og musklerne i benet blive beskadiget. Blodpropper kan forekomme i underbenet (dyb venetrombose).

Desuden, hvor kan den popliteale puls mærkes?

Det popliteal puls er en af pulser du kan registrere i din krop, især i den del af dit ben bag dit knæ. Det puls her er fra blodgennemstrømning til popliteal arterie, en vital blodforsyning til underbenet.

Hvor er poplitealvenen placeret i kroppen?

Det popliteal pulsåre, befinde sig bag knæet, er hvor popliteal vene begynder at strække sig. Det popliteal vene dræner peroneal vene før det når knæleddet, hvor det bliver lårbenet vene.

Anbefalede: