Hvad er der i halspuls -trekanten?
Hvad er der i halspuls -trekanten?

Video: Hvad er der i halspuls -trekanten?

Video: Hvad er der i halspuls -trekanten?
Video: Visible neck pulse of a female. Carotid pulse. Jugular Venous pressure. Neck pulse. 2024, Juli
Anonim

Hovedindholdet i halspuls trekant er de almindelige halspulsår arterie (som deler sig i halspuls trekant i det ydre og interne halspulsår arterier), den indre halsvene og nerverne hypoglossal og vagus.

Efterfølgende kan man også spørge, hvad der er i halspulsskeden?

De fire store strukturer i halspulsskede er: de almindelige halspulsår arterie såvel som det indre halspulsår arterie (medial) indre halsvene (lateral) vagusnerven (CN X) (posterior) de dybe cervikale lymfeknuder.

Hvad er der desuden i den occipitale trekant? Det occipital trekant , den større del af bageste trekant , er afgrænset foran, af Sternocleidomastoideus; bagved, af Trapezius; nedenfor, af Omohyoideus. Dens gulv er dannet ovenfra og nedad af Splenius capitis, Levator scapulæ og Scalenus medius og posterior.

Ved også, hvad er nakkens trekanter?

Det trekantede rum foran dette muskel kaldes halsens forreste trekant; og det bagved bageste trekant i nakken . Den forreste trekant er yderligere opdelt i muskulære, halspulsåre, submandibulære og submentale og bageste i occipital og subclavian trekanter.

Hvilke tre vartegn skabte grænserne for den forreste halstrekant?

Halspulsåren trekant grænser op til den bageste mave i den digastriske muskel, den overordnede mave i den omohyoide muskel og forreste grænse af SCM. Gulvet og mediale væg i dette trekant er dannet af hyoglossus, thyrohyoid og ringere og mellemste pharyngeal constrictor muskler.

Anbefalede: