Kan man leve alene med en trakeostomi?
Kan man leve alene med en trakeostomi?

Video: Kan man leve alene med en trakeostomi?

Video: Kan man leve alene med en trakeostomi?
Video: Why Surgery Should Be Your Last Resort — Abdominal Fistula's and When Surgeries Go Wrong 2024, Juli
Anonim

Nogle patienter med en tracheostomi er i stand til at tage hjem. En stor faktor for at flytte hjem er, om du stadig brug for en åndedrætsmaskine (ventilator) til at hjælpe du træk vejret. hvis du er i stand til at fravænne, du kan måske endda gå hjem hvis du har stadig en tracheostomi rør.

På denne måde, hvor længe kan du leve med en tracheostomi?

Din opsving. Efter operationen kan din nakke være øm, og du kan have problemer med at synke i et par dage. Det kan tage 2 til 3 dage at vænne sig til at trække vejret gennem tracheostomi (trach) rør. Du kan forventer at føle dig bedre hver dag, men det kan tage mindst 2 uger at tilpasse sig at leve med din trach (sig "bakke").

betragtes en tracheostomi som livsstøtte? (For eksempel andre midler til livsstøtte omfatte kardiopulmonal bypass under åben hjerteoperation, nyredialyse osv.) En ventilator er en måde at administrere ilt til en patient på, hvilket er taget i betragtning et stof. tracheostomi er en åbning ind i luftrør og udføres ved et lille kirurgisk snit i nakkeområdet.

På samme måde spørger folk, kan du spise med en tracheostomi?

Hvis din tracheostomi rør har en manchet, logopæd eller udbyder vilje Sørg for, at manchetten tømmes under måltiderne. Det her vilje gøre det lettere at sluge. Hvis du har en taleventil, du kan bruge det mens du spiser . Sug den tracheostomi rør før spise.

Hvad er en permanent trakeostomi?

EN permanent tracheostomi er ikke fravænnet og kan ikke fjernes. Det er indsat for en række underliggende langsigtede, progressive eller permanent tilstande, herunder kræft i strubehovedet eller nasopharynx, motorneuronsygdom, låst syndrom, alvorlig hovedskade, rygmarvsskade og lammelse af stemmebånd.

Anbefalede: