Hvorfor bruges befugtet ilt?
Hvorfor bruges befugtet ilt?

Video: Hvorfor bruges befugtet ilt?

Video: Hvorfor bruges befugtet ilt?
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний) 2024, Juli
Anonim

Ilt måske befugtet med det formål at reducere fornemmelser af tørhed i de øvre luftveje. Dette kan være vigtigt i high-flow ilt terapi men fordelen ved befugtning lavt flow ilt leveret gennem næsekanyler har været usikker.

På samme måde kan man spørge, har ilt brug for befugtning?

Ilt bør altid være befugtet hvis den omgår den øvre luftvej og indføres gennem et tracheostomirør, men det er ikke rutinemæssig praksis at befugt supplerende ilt for lavt flow ilt via nasal kanyle (1-4 L/min).

Man kan også spørge, hvorfor er befugtet ilt gavnligt for KOL -patienter? KOL forårsager lungeskader, der kan forhindre lungerne i at kunne absorbere nok ilt . Ilt terapi leverer en ekstra forsyning af ilt ind i kroppen, der kan hjælpe med at forbedre symptomer på KOL . Ikke alle med KOL behov ilt terapi, men det er en del af behandlingsplanen for mange patienter.

Udover dette, med hvilken strømningshastighed skal ilt befugtes?

EN befugtning enhed anbefales til strømninger større end 4 LPM for at sikre befugtning af den tør inspirerede gas. Selv med fugt kan tilføjede flows 6-8 LPM forårsage næsetørhed og blødning.

Hvilken væske bruges til befugtning af ilt?

Iltet optager fugtighed ved at strømme gennem en vand flaske tilsluttet koncentratoren eller væskesystemet. 1. Fyld luftfugterflasken med destilleret vand til den maksimale fyldelinje.

Anbefalede: