Kan du give dextrose?
Kan du give dextrose?

Video: Kan du give dextrose?

Video: Kan du give dextrose?
Video: How to give injection in cannula easily at home 2024, Juli
Anonim

For eksempel kan en læge ordinere dextrose i en IV-opløsning, når nogen er dehydreret og har lavt blodsukker. Dextrose IV løsninger kan også kombineres med mange lægemidler til IV administration. Dextrose er et kulhydrat, hvilket er en en del af ernæringen i en normal kost.

Og hvordan administrerer du dextrose?

For total parenteral ernæring 50% Dextrose Injektion, USP er administreres ved langsom intravenøs infusion (a) efter blanding med aminosyreopløsninger via et indbygget kateter med spidsen placeret i en stor central vene, fortrinsvis den overlegne vena cava, eller (b) efter fortynding med sterilt vand til injektion.

er dextrose dårligt for dit helbred? Dextrose brug kan føre til farligt højt blodsukker eller væskeophobning i det krop, som kan forårsage hævelse og væske ind det lunger. Folk med det følgende forhold bør undgås dextrose : højt blodsukker. hævelse i arme, ben eller fødder.

Desuden kan dextrose gives oralt?

Dextrose (glukose) er en form for naturligt sukker, der normalt produceres af leveren. Glukose som medicin er givet enten ved munden ( mundtligt ) eller ved injektion. Dextrose bruges til behandling af meget lavt blodsukker (hypoglykæmi), oftest hos mennesker med diabetes mellitus.

Hvor hurtigt skubber du dextrose?

dosis på 10 % glukose der skal administreres er 5 ml/kg ved IV-injektion (over 2 til 3 minutter) eller infusion.

Anbefalede: