Hvad betyder AP i radiologi?
Hvad betyder AP i radiologi?

Video: Hvad betyder AP i radiologi?

Video: Hvad betyder AP i radiologi?
Video: Установка маяков под штукатурку. Углы 90 градусов. #12 2024, Juli
Anonim

AP , Røntgen : En Røntgen billede, hvor bjælkerne passerer fra front-to-back (anteroposterior). I modsætning til en PA (posteroanterior) film, hvor strålerne passerer gennem kroppen fra bag-til-front.

Hvad står AP for i anatomi?

Medicinsk definition af AP AP: AP er en alsidig forkortelse. Det tjener inden for kardiologi at forkorte hjertekrampe (AP) og arterielt tryk (AP). I endokrinologi står det for forreste hypofyse (AP). Og i anatomi betyder AP anteroposterior, altså fra front-to-back.

Tilsvarende, hvad er lænden AP og lateral? EN lumbosakral rygsøjle Røntgen eller lændehvirvelsøjlen Røntgen, er en billeddannelsestest, der hjælper din læge med at se din anatomi lænden . Det lændehvirvelsøjlen består af fem vertebral knogler. Korsbenet er det benede "skjold" på bagsiden af bækkenet.

Også at vide er, hvordan ved jeg, om jeg har CXR AP eller PA?

Radiografer vil ofte mærke en bryst røntgen som enten PA eller AP . Hvis billedet er ikke mærket, det er normalt rimeligt at antage, at det er en standard PA udsigt. Hvis du er ikke sikker, så se på de mediale kanter af hver scapula.

Hvad er AP -visning i røntgenstråle?

Den oprejste anteroposterior brystvisning udføres med x - stråle røret anteriort, og skyder fotoner gennem patienten for at danne billedet på en detektor, der er placeret bag patienten. Det AP -visning undersøger lunger , knoklet brysthule, mediastinum og store kar.

Anbefalede: