Indholdsfortegnelse:

Hvad adskilles de laterale ventrikler med?
Hvad adskilles de laterale ventrikler med?

Video: Hvad adskilles de laterale ventrikler med?

Video: Hvad adskilles de laterale ventrikler med?
Video: Ventricles of the Brain | Anatomy Model 2024, Juli
Anonim

Lateral ventrikel

Den 2 laterale ventrikler er adskilt fra hinanden af et tyndt lodret lag af nervevæv kaldet septum pellucidum dækket på hver side af ependyma. Det kommunikerer med det tredje ventrikel gennem Monros interventrikulære foramen.

Hvad adskiller dette fra hjernens laterale ventrikler?

Selvom det er noget fladt, er laterale ventrikler har et vagt trekantet tværsnit. det er adskilt fra den andens forhorn lateral ventrikel ved et tyndt neuralt ark - septum pellucidum, som således danner sin mediale grænse.

hvor er den laterale ventrikel? Hver lateral ventrikel er et C-formet hulrum placeret dybt inde i lillehjernen. Som den lateral ventrikel ombrydes omkring thalamus eller hjernens centrale kerne, andre strukturer i ventrikel antager også en C-formet form: den choroidale revne, fornixen, caudatkernen og choroid plexus.

I betragtning af dette, hvad er en lateral ventrikel?

Medicinsk definition af Lateral ventrikel Lateral ventrikel : Et kommunikerende hulrum i hjernen, der er en del af et system med fire kommunikerende hulrum, der er kontinuerligt med den centrale kanal i rygmarven. Begge laterale ventrikler er fyldt med cerebrospinalvæske.

Hvilken struktur danner sidevæggen i den laterale ventrikel?

Den laterale del af taget (sidevæggen) er dannet af fibre af tapetum, mens den mediale del af taget er dannet af halen af caudate kerne og stria terminalis.

Anbefalede: