Hvad gør den venstre laterale ventrikel?
Hvad gør den venstre laterale ventrikel?

Video: Hvad gør den venstre laterale ventrikel?

Video: Hvad gør den venstre laterale ventrikel?
Video: 21. marts er pengedag, sæt penge foran spejlet. Folkevarsler forårssolhverv 2024, Juni
Anonim

Det ret og venstre laterale ventrikler er strukturer i hjernen, der indeholder cerebrospinalvæske, en klar, vandig væske, der giver hjernedæmpning og samtidig hjælper med at cirkulere næringsstoffer og fjerne affald.

Hvad er funktionen af hjernens ventrikler også?

Det Hjernens ventrikler . Det ventrikler er strukturer, der producerer cerebrospinalvæske, og transporterer det rundt om kraniehulen. De er foret med ependymale celler, som danner en struktur kaldet choroid plexus. Det er inden for choroid plexus, at CSF produceres.

Derudover, hvor er den højre laterale ventrikel i hjernen? Hver lateral ventrikel er et C-formet hulrum placeret dybt inde i lillehjernen. Som den lateral ventrikel ombrydes omkring thalamus eller den centrale kerne af hjerne , andre strukturer inden for ventrikel antager også en C-formet form: den choroidale revne, fornix, caudatkernen og choroid plexus.

Når man holder dette for øje, hvor er den venstre laterale ventrikel?

Hver lateral ventrikel ligner en C-formet struktur, der begynder ved et ringere horn i tindingelappen, bevæger sig gennem et legeme i parietallappen og frontallappen og i sidste ende ender ved den interventrikulære foramina, hvor hver lateral ventrikel forbinder til den enkelte, centrale tredjedel ventrikel.

Hvad adskiller hjernens laterale ventrikler?

Lateral ventrikel Den 2 laterale ventrikler er adskilt fra hinanden af et tyndt lodret lag af nervevæv kaldet septum pellucidum dækket på hver side af ependyma. Det kommunikerer med det tredje ventrikel gennem det interventrikulære foramen i Monro.

Anbefalede: