Hvor er luftrøret placeret på kroppen?
Hvor er luftrøret placeret på kroppen?
Anonim

Det luftrør , almindeligvis kendt som luftrør , er et rør, der er omkring 4 tommer langt og mindre end en tomme i diameter hos de fleste mennesker. Det luftrør begynder lige under strubehovedet (stemmeboksen) og løber ned bag brystbenet (brystbenet). Det luftrør deler sig derefter i to mindre rør kaldet bronchi: en bronchus for hver lunge.

Ved også, hvor luftrøret begynder og slutter?

Det luftrøret begynder i nedre kant af larynxens cricoidbrusk og ender ved Carina, det punkt, hvor luftrør forgrener sig i venstre og højre hovedbronkier.

Udover ovenstående, hvad sker der i luftrøret? Fungere. Det luftrør fungerer som den vigtigste passage, gennem hvilken luft passerer fra det øvre luftveje til lungerne. Når luften trækkes ind i luftrør under indånding opvarmes og fugtes det, før det kommer ind i lungerne. Subtile sammentrækninger af luftrør opstår ufrivilligt som en del af normal respiration.

Med hensyn til dette, hvilken side er din luftrør på?

Det mad og luft ledes ned i det højre rør takket være din epiglottis, som er en bevægelig flap af væv. Den åbner sig, når du trækker vejret, men lukker så over luftrøret, når du sluger det mad går ned i spiserøret, som er passagen fra halsen til maven.

Hvor er epiglottis placeret?

Epiglottis er en blad -formet klap af brusk placeret bagved tunge , øverst på strubehoved eller stemmeboks. Det vigtigste fungere af epiglottis er at lukke luftrøret under spisning, så mad ikke ved et uheld indåndes.

Anbefalede: