Hvorfor kræves en 2 -trins TB -test?
Hvorfor kræves en 2 -trins TB -test?

Video: Hvorfor kræves en 2 -trins TB -test?

Video: Hvorfor kræves en 2 -trins TB -test?
Video: Наливной пол по маякам. Ровная и красивая стяжка. #27 2024, Juli
Anonim

De to- trin PPD-test bruges til at opdage personer med fortid TB infektion, der nu har formindsket hud prøve reaktivitet. Denne procedure reducerer sandsynligheden for, at en boostet reaktion senere tolkes som en ny infektion.

Også at vide er, er 2 -trins TB -test nødvendig?

Det 2 - Trin TST anbefales til første hud test af voksne, der med jævne mellemrum vil blive gentestet, såsom sundhedspersonale. tuberkulose , deres krops evne til at reagere på en TST kan aftage over tid. Når de gives en TST år efter eksponering, kan disse personer have en (falsk) negativ reaktion på den første prøve.

Udover ovenstående, hvor længe skal du vente på at få en anden TB-test? Bedste praksis indikerer, at a to -trin tuberkulin hudtest (TST) involverer to test udført inden for en til fire uger efter hinanden. Det anden test kan være afsluttet op til et år fra det første prøve , forudsat at der ikke har været udsættelse for smitsomme tuberkulose ( TB ) sygdom i denne periode.

Ved også, hvad er formålet med en 2 -trins TB -test?

Det 2 - trin PPD-test bruges til at opdage personer med fortid TB infektioner, der nu har. formindsket hud prøve reaktivitet. Denne procedure reducerer sandsynligheden for, at en forstærket reaktion. fortolkes senere som en ny infektion. Årsagen til 2 scene PPD test ser ud til at være "booster -fænomenet".

Hvorfor er TB -test påkrævet?

Formålet med en TB -test er at afgøre, om en person er blevet smittet med TB bakterie. Hvis resultatet af TB hud prøve er positiv, yderligere test er havde brug for at bekræfte infektion og behovet for behandling. De fleste kan modtage en TB hud prøve , herunder spædbørn, børn og gravide.

Anbefalede: