Er PICC-linjer tunneleret?
Er PICC-linjer tunneleret?

Video: Er PICC-linjer tunneleret?

Video: Er PICC-linjer tunneleret?
Video: Часы без логотипа - Обзор классических часов Linjer 2024, Juli
Anonim

Et perifert indsat centralt kateter eller PICC linje (sige "pick"), er et centralt venekateter indsat i en vene i armen i stedet for en vene i nakken eller brystet. Tunnel kateter. Denne type kateter indsættes kirurgisk i en vene i nakken eller brystet og føres ind under huden.

Er en PICC-linje på denne måde tunneleret eller ikke-tunneleret?

EN ikke - tunneleret kateter er til kortvarig brug. Et perifert indsat centralt kateter, også kendt som a PICC linje , er den mest almindelige type ikke - tunneleret centralt venekateter. Det her linje er oftest placeret i armen.

hvad er en tunnellinje? EN tunneleret central linje er et tyndt rør (kateter), der placeres i en vene til lang tids brug. Det er mest almindeligt placeret i nakken (indre hals), men kan også placeres i lysken (femoral), leveren (transhepatisk), brystet (subclavia) eller ryggen (translumbal). Kateteret er tunneleret under huden.

På samme måde, hvordan ved du, om en PICC er tunneleret?

Din tunneleret PICC er et rør placeret i en vene i nakken.

Hvornår skal du ringe til din læge for tunnelerede PICC -problemer

  1. Feber større end.
  2. 100 grader Fahrenheit.
  3. Rystende kuldegysninger.
  4. Gul dræning fra nakke eller bryststeder.
  5. For meget blødning eller rødme ved kateterudgangsstedet.
  6. Voldsom smerte.

Er PICC -linjen en central linje?

EN PICC linje er et længere kateter, der også er placeret i overarmen. Dens spids ender i kroppens største vene, hvorfor den betragtes som en central linje . PICC står for perifert indsat central - linje kateter.” Det er en anden type central linje.

Anbefalede: