Hvad er ækvivalenspunktet i en titreringskurve?
Hvad er ækvivalenspunktet i en titreringskurve?

Video: Hvad er ækvivalenspunktet i en titreringskurve?

Video: Hvad er ækvivalenspunktet i en titreringskurve?
Video: Acid Base Titration Curves 2024, Juni
Anonim

(I en syre-base titrering , der er en 1: 1 syre: base -støkiometri, så ækvivalenspunkt er punkt hvor antallet af tilsatte mol titrant svarer til antallet af mol stof oprindeligt i opløsningen titreret .) Bemærk, at pH stiger langsomt først, derefter hurtigt, når den nærmer sig ækvivalenspunkt.

Når man tager dette i betragtning, hvad er ækvivalenspunktet i en titrering?

Det ækvivalenspunkt er punkt i en titrering hvor mængden af tilsat titrant er tilstrækkelig til fuldstændigt at neutralisere analytopløsningen. Mol titrant (standardopløsning) svarer til molens opløsning med ukendt koncentration. Slutpunktet refererer til punkt hvor en indikator skifter farve.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvorfor er titreringskurven stejlest ved ækvivalenspunktet? I nærheden af ækvivalenspunkt , sker en ændring på en faktor 10 meget hurtigt, hvorfor grafen er ekstrem stejl på dette punkt . Da hydroniumionkoncentrationen bliver meget lav, vil det igen tage en masse base at øge hydroxidionkoncentrationen med 10 gange for at ændre pH væsentligt.

Bare så, hvordan finder du ækvivalenspunktet på en titreringskurve?

På den kurve , det ækvivalenspunkt er placeret, hvor grafen er mest stejl. Der er en hurtig og pludselig ændring af pH omkring dette punkt , som kan observeres ved den farveændring, der finder sted under titrering . Ved ækvivalenspunkt , kræves en ICE -tabel for at bestemme volumen og surhed.

Hvad er den omtrentlige pH ved ækvivalenspunktet for en kurve?

Titrering kurver for svag syre v svag base Det sker sådan, at disse to begge er omtrent lige så svage - i så fald er ækvivalenspunkt er ca pH 7.

Anbefalede: