Kan tøris smelte?
Kan tøris smelte?

Video: Kan tøris smelte?

Video: Kan tøris smelte?
Video: Amazing Automatic Melting Aluminum Manufacturing Factory, Cast Aluminum Process Using Sand Mold 2024, Juli
Anonim

I modsætning til is terninger i en kold drik, tøris gør ikke smelte overhovedet at blive flydende. I stedet ændres det ved stuetemperatur direkte fra et fast stof til en gas, en proces kaldet sublimering. Kuldioxid er en gas ved stuetemperatur, og den fryser fast på et meget lavere punkt end vand: -109 grader Fahrenheit (-78 C).

Også spurgt, hvor lang tid tager det for tøris at smelte?

Tøris skifter direkte fra et fast stof til en gas -sublimation- under normale atmosfæriske forhold uden at gå gennem et vådt væskestadium. Derfor får det navnet " tøris . "Som hovedregel, Tøris vil sublimere med en hastighed på fem til ti pund hver 24. time i en typisk is bryst.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvad der sker, når tøris opvarmes? Når energi overføres til tøris , smelter det faste kuldioxid ikke til flydende kuldioxid. I stedet ændres det faste stof direkte til en gas. Denne proces kaldes sublimering. Sublimering opstår når molekyler af et fast stof bevæger sig hurtigt nok til at overvinde attraktionerne fra andre molekyler og blive til en gas.

Man kan også spørge, hvorfor smelter tøris ikke?

Tøris er speciel, fordi den springer flydende fase over: det er et fast stof, der sublimerer til en gas. Hvorfor gør tøris sublimere i stedet for smeltning ? Det skyldes, at kuldioxid normalt er en gas ved stuetemperatur og normalt tryk (atmosfærisk tryk).

Kan jeg putte tøris i min drink?

Nej det vilje ikke forgifte dig til drikke en væske, der er direkte afkølet af tøris . Ved normalt tryk kan der være noget gasformig CO2 opløst i væsken, hvilket giver den en mild kulsyre. Imidlertid, tøris dåse være farlig for bar hud, mund eller mave-tarm-væv, hvis nogen sluger mellemstore til store stykker tøris.

Anbefalede: