Hvad er femte og sjette sygdom?
Hvad er femte og sjette sygdom?

Video: Hvad er femte og sjette sygdom?

Video: Hvad er femte og sjette sygdom?
Video: Cecilie behandler sygdom med computerspil: ”Jeg føler, det virker” (5:5) 2024, Juli
Anonim

Femte (erythema infectiosum) og sjette (roseola infantum) sygdomme er almindelige udslætssygdomme i barndommen, som længe har været anerkendt i klinisk medicin. Den eneste dokumenterede sygdom forbundet med primær infektion med human herpesvirus 6 er roseola eller exanthema subitum hos små børn.

Er roseola og femte sygdom også det samme?

Det medicinske navn for femte sygdom er erythema infectiosum. Det kaldes femte sygdom fordi det var femte på en liste over sygdomme, der tidligere har forårsaget udslæt hos børn. De andre omfattede mæslinger, røde hunde (tyske mæslinger), skoldkopper, skarlagensfeber og roseola.

Hvorfor kaldes den ligeledes den femte sygdom? Femte sygdom , også hedder Erythema infectiosum, er en mild virussygdom, der oftest rammer børn. det er kaldes femte sygdom fordi det er femte af de fem virale udslæt sygdomme fra barndommen (de fire andre er mæslinger, røde hunde, skoldkopper og roseola).

Udover dette, hvad er de seks sygdomme?

Hududslæt: Sygdomme 1-6*

Nummer Andre navne på sygdommen
Fjerde sygdom Filatow-Dukes 'sygdom, Staphylococcal Scalded Skin Syndrome, Ritter's disease
Femte sygdom Erythema infectiosum
Sjette sygdom Exanthem subitum, Roseola infantum, "pludseligt udslæt", udslæt af spædbørn, 3-dages feber

Er roseola det samme som en smækket kind?

Femte sygdom fik sit navn for mange år siden, da den var den femte på en liste over de seks anerkendte barndomsudslætdannende sygdomme; de andre omfatter røde hunde, mæslinger, skarlagensfeber, skoldkopper og roseola infantum. Det kaldes også slog - kind sygdom på grund af det karakteristiske første udseende hos børn.

Anbefalede: