Er følelsesfokuseret terapi humanistisk?
Er følelsesfokuseret terapi humanistisk?

Video: Er følelsesfokuseret terapi humanistisk?

Video: Er følelsesfokuseret terapi humanistisk?
Video: Psykologi 1 - hva er humanistisk psykologi? 2024, Juli
Anonim

Følelsesfokuseret terapi er empirisk understøttet humanistisk behandling, der ser følelser som centralt vigtigt i menneskelig funktion og terapeutisk lave om.

Er følelsesfokuseret terapi evidensbaseret på samme måde?

EFT hjælper således folk med at blive dygtigere til at bruge følelsesmæssig information og handlingstendenser til at leve mere vitalt og adaptivt. Denne tilgang vokser i popularitet og accept. I betragtning af at det nu er en beviser - baseret tilgang, bliver den undervist på kandidatskoler og praktikprogrammer.

Udover ovenstående, hvor kommer følelsesmæssigt fokuseret terapi fra? EFT begyndte i midten af 1980'erne som en tilgang til at hjælpe par. EFT var oprindeligt formuleret og testet af Sue Johnson og Les Greenberg i 1985, og den første manual til følelsesmæssigt fokuseret par terapi var udgivet i 1988.

Under hensyntagen til dette, hvad er følelsesfokuseret terapi for enkeltpersoner?

Emotion - fokuseret terapi (EFT) er en terapeutisk tilgang baseret på den forudsætning, at følelser er nøglen til identitet. Ifølge EFT, følelser er også en vejledning til individuel valg og beslutningstagning. Denne type terapi antager, at der mangler følelsesmæssig bevidsthed eller undgå ubehageligt følelser kan forårsage skade.

Hvad er følelsesfokuseret terapi for par?

Kort referat. Grundpræmis: Emotionelt fokuseret terapi for par (EFT) er vedhæftet fil baseret og konceptualiserer de negative, stive interaktionsmønstre og absorberende negative påvirkninger, der kendetegner nød i parforhold med hensyn til følelsesmæssig afbrydelse og usikkerhed vedhæftet fil.

Anbefalede: