Er frisk pasta lavt GI?
Er frisk pasta lavt GI?

Video: Er frisk pasta lavt GI?

Video: Er frisk pasta lavt GI?
Video: Ricetta Facile di PASTA SFOGLIA e ZUCCHINE FAVOLOSE! IDEE APERITIVO facili e veloci di Gabri 2024, Juli
Anonim

Lav på glykæmisk indeks

Pasta er bemærkelsesværdigt lav på den glykæmisk indeks . Pasta er omkring 25 til 45, afhængigt af typen. Det er i området med mange frugter og (ikke-kartoffel) grøntsager. Mest pasta er i " lavt glykæmisk indeks "kategori til South Beach Diet

Er pasta lav GI heri?

Pasta har en lavt GI på grund af den fysiske indfangning af ugelatinerede stivelsesgranuler i et svampelignende netværk af protein (gluten) molekyler i pasta dej. Pasta er unik i denne henseende. Som resultat, pastaer af enhver form og størrelse har en rimelig lavt GI (30 til 60).

Efterfølgende er spørgsmålet, om pasta i fuld hvede er lavt GI? Pasta har en lavt GI score, med fuldkornsspaghetti bedømmelse omkring 37, og endda “hvid” pasta kommer ind 42-45. Det er fordi stivelsesstrukturen af pasta får den til at blive fordøjet meget langsommere end den samme mængde? gjort til brød. Partikelstørrelse og? Ber også lavere glykæmisk indvirkning.

Hvad angår dette, hvilken pasta er OK for diabetikere?

Hele hvede, forstærket Pasta og glutenfrie alternativer Overraskende ens i tekstur til al dente hvid pasta , en 1/3 kop portion kogt fuld hvede pasta har tre gange fiberen som hvid pasta , hvilket gør det til en bedre mulighed for glukosekontrol.

Hvad er det glykæmiske indeks for hvid pasta?

Måling af kulhydrateffekter kan hjælpe glukosestyring

MAD Glykæmisk indeks (glucose = 100)
Spaghetti, hvid 49 ± 2
Spaghetti, hele måltid 48 ± 5
Risnudler † 53 ± 7
Udon nudler 55 ± 7

Anbefalede: