Er Lipomyelomeningocele spina bifida?
Er Lipomyelomeningocele spina bifida?

Video: Er Lipomyelomeningocele spina bifida?

Video: Er Lipomyelomeningocele spina bifida?
Video: Fetal Spina Bifida: Comprehensive Guide on Diagnosis, Treatment & Surgery 2024, Juni
Anonim

Lipomyelomeningocele . EN lipomyelomeningocele (ly-po-my-low-meh-nin-go-seal) er en form for rygmarvsbrok hvor den ydre del af hvirvlerne ikke er lukket helt og efterlader en åbning. Nogle unormale fedtvæv skubber gennem åbningen og kan forårsage komprimering af nerverne.

Også spurgt, hvad er Lipomyelomeningocele?

Lipomyelomeningocele er en tilstand, hvor en unormal fedtvækst knytter sig til rygmarven og dens membraner. Disse celler forhindrer røret i at lukke ordentligt og forstyrrer dannelsen af meninges (membraner eller belægninger) og knogler omkring rygmarven.

kan et foster med spina bifida bevæge sig? Hos mennesker, ultralydsundersøgelser af babyer med store rygmarvsbrok læsioner tidligt i graviditet vise, at deres ben bevæge sig normalt, hvorimod senere i graviditet benbevægelser går tabt. Det baby benbevægelser var gode ved fødslen, og han har udviklet sig normalt i løbet af sine første seks måneder af livet.

Hvor længe kan en person leve her med spina bifida?

Ikke så lang siden, rygmarvsbrok blev betragtet som en pædiatrisk sygdom, og patienterne ville simpelthen fortsætte med at se deres børnelæger i voksenalderen. Den gennemsnitlige levetid for en person med tilstanden var 30 til 40 år, med nyresvigt som den mest typiske dødsårsag.

Kan ultralyd vise spina bifida?

Diagnose af rygmarvsbrok Cirka 90 procent af tilfældene af rygmarvsbrok opdages med en ultralyd scanning før 18 ugers graviditet. Andre test, der bruges til at diagnosticere rygmarvsbrok er mors blodprøver, der måler alfa-fetoprotein (AFP), og magnetisk resonansbilleddannelse (MRI) scanninger.

Anbefalede: