Er teres major en rotator cuff muskel?
Er teres major en rotator cuff muskel?

Video: Er teres major en rotator cuff muskel?

Video: Er teres major en rotator cuff muskel?
Video: Упражнения для вращательной манжеты (зачем они нужны КАЖДОМУ ТЯЖЕЛУЮЩЕМУ!) 2024, Juli
Anonim

Det muskel er placeret i nærheden af teres mindre muskel , som er det primære muskel fundet omkring rotator manchet . Det teres major starter lige under armhulen og stopper ved toppen af overarmsbenet, overarmens store knogle. Det betragtes som en medial rotator og hjælper med at kontrollere visse bevægelser i humerus.

Tilsvarende er teres minor en rotator -manchetmuskel?

Det teres minor er en slank, smal muskel indenfor rotator manchet , placeret i skulderen. Det er involveret i den eksterne rotation af skulderleddet. Det forbinder scapulaen til humerus sammen med teres major og infraspinatus muskler , som ligger på hver side og overlapper teres minor.

Man kan også spørge, hvilke muskler der er betegnet som rotator -manchetmusklerne? Rotatormanchetten indeholder muskler som f.eks supraspinatus muskel , det infraspinatus muskel , det teres mindre muskel og subscapularis muskel.

Under hensyntagen til dette, hvilken type muskel er teres major?

Det teres major er en medial rotator og adduktor i humerus og hjælper latissimus dorsi ved at tegne den tidligere hævede humerus nedad og bagud (udvidelse, men ikke hyperforlængelse). Det hjælper også med at stabilisere det humerale hoved i glenoidhulen.

Hvor fastgør rotatormanchetmusklerne?

Det rotator manchet muskler er en gruppe på fire muskler der stammer fra skulderbladet og vedhæfte til humeralhovedet. Tilsammen hviletonen i disse muskler virker for at 'trække' det humerale hoved ind i glenoid fossa.

Anbefalede: