Hvad mener du med cubital fossa?
Hvad mener du med cubital fossa?

Video: Hvad mener du med cubital fossa?

Video: Hvad mener du med cubital fossa?
Video: Cubital Fossa | Borders & Contents | Anatomy Tutorial 2024, Juli
Anonim

Anatomisk terminologi

Det cubital fossa eller albogrube er det trekantede område på forsiden af albuen på et menneske eller et andet hominid dyr. Den ligger anteriort til albuen (Latin cubitus), når den er i standard anatomisk position.

Desuden, hvad er cubital fossa?

Det cubital fossa er et overgangsområde mellem den anatomiske arm og underarmen. Det er placeret i en fordybning på albueleddets forreste overflade.

Man kan også spørge, hvilken vene der er mest lateral i antecubital fossa? Det basiliske vene og median kutan nerve i underarmen ligger på taget af fossa medialt, overliggende den brachial pulsåre. Lateralt ligger cephalic vene og tværgående kutan nerve i underarmen. Der er en variabel median kubital vene , dræner overvejende til basilikum eller cephalic vene.

hvad udgør den cubital fossa?

Det cubital fossa indeholder fire strukturer, som fra mediale til laterale er: mediannerven. brachialarterien. senen af biceps brachii (biceps brachii er en muskel i armens forreste rum)

Hvad er det modsatte af albue?

Det modsat side af albue kaldes det antekubitalrum, den cubitale fossa eller chelidon. Nogle mennesker kalder det " albue pit, "som er beregnet til at ekko ordet" armhule ".

Anbefalede: