Hvorfor har glukosebærere ingen effekt på natrium- eller kaliumtransport?
Hvorfor har glukosebærere ingen effekt på natrium- eller kaliumtransport?

Video: Hvorfor har glukosebærere ingen effekt på natrium- eller kaliumtransport?

Video: Hvorfor har glukosebærere ingen effekt på natrium- eller kaliumtransport?
Video: Sodium potassium pump animation 2024, Juli
Anonim

Grunden til tilføjelsen af glukosebærere havde ingen effekt på natrium- eller kaliumtransport fordi glukose koncentration gør ikke påvirke Na/K -koncentrationen. Tilføjelsen af glukose bærere ville kun have en påvirke på glukose sig selv.

Også at vide er, hvorfor har NaCl ingen effekt på glukosetransport?

Jeg tror, at Na+Cl- vil ikke påvirke hastigheden på glukosetransport , fordi Na+Cl- transporteres via simpel diffusion som gør ikke kræver et bærerprotein. Forøgelse af NaCl vil øge det osmotiske tryk, fordi vand skal diffundere til den højere koncentrationsgradient indtil ligevægt er nået.

Hvorfor var der også ingen natriumtransport Selvom ATP var til stede? Forklar hvorfor der var ingen natriumtransport, selvom ATP var til stede . For for at Na+/K+ -pumper kan fungere, skal begge disse ioner (Na+ og K+) være til stede . I denne stimulering der var ingen kalium (K+) til stede derfor var Na+/K+ pumpen ikke i stand til at fungere.

Hvorfor kræver glukose derfor et bærerprotein?

Lettere diffusion er en passiv transportmekanisme, hvor bærerproteiner kører molekyler hen over cellemembranen uden at bruge cellens energiforsyninger. Det bærerproteiner binde til glukose , som får dem til at ændre form og translokere glukose fra den ene side af membranen til den anden.

Har glukose brug for aktiv transport?

Uanset om en celle bruger lettere diffusion eller aktiv transport afhænger af cellens specifikke behov. F.eks sukker glukose er transporteres ved aktiv transport fra tarmen til tarmepitelceller, men ved lettere diffusion over membranen af røde blodlegemer.

Anbefalede: