Er Rosuvastatin en god statin?
Er Rosuvastatin en god statin?

Video: Er Rosuvastatin en god statin?

Video: Er Rosuvastatin en god statin?
Video: Statin Side Effects | Atorvastatin, Rosuvastatin, Simvastatin Side Effects & Why They Occur 2024, Juni
Anonim

Rosuvastatin , bortset fra Lipitor ( atorvastatin ), er den mest potente statin til at sænke LDL. Det er anderledes end simvastatin og mange andre statiner på flere vigtige måder.

Heri, hvad er bedre atorvastatin eller rosuvastatin?

Rosuvastatin (10 mg og 20 mg) var den mest effektive til at reducere LDL-C (hhv. 29,03 % og 29,3 %). Atorvastatin reducerede LDL-C mest ved en dosis på 40 mg (22,8%), og pravastatin reducerede LDL-C mest ved en dosis på 20 mg (20,3%). I øvrigt, rosuvastatin (10 mg) reducerede triglycerider mest (-25,1 %,).

Udover ovenstående, hvilket statin er mindre tilbøjeligt til at forårsage muskelsmerter? Selvom alle statiner ligner hinanden kemisk, har de nogle mindre forskelle, der kan påvirke, hvor sandsynligt det er, at de forårsager muskelsmerter. Simvastatin er mest sandsynligt at forårsage muskelsmerter, og fluvastatin og pitavastatin er de mindst sandsynlige.

Simpelthen, er rosuvastatin lige så godt som Crestor?

Crestor , som er mærkenavnet for rosuvastatin , og simvastatin er begge kolesterolsænkende lægemidler. De tilhører en gruppe lægemidler kaldet statiner. Selvom simvastatin og Crestor arbejde det samme måde, de er forskellige på måder, der specifikt kan påvirke dig.

Hvilket statinpræparat har mindst bivirkninger?

pravastatin

Anbefalede: