Hvad er en børstebiopsi?
Hvad er en børstebiopsi?

Video: Hvad er en børstebiopsi?

Video: Hvad er en børstebiopsi?
Video: DHY 113 - Brush Biopsy 2024, Juli
Anonim

EN børste biopsi er en lille børste der bruges til at skrabe prøver af et mistænkeligt sted eller ømt fra patientens mund. Prøven af celler sendes derefter til et laboratorium til analyse. Introduceret til det generelle tandlægepublikum i 2000, den børste biopsi proceduren kan sammenlignes med Pap smear for kvinder.

Udover dette, hvordan udføres en oral biopsi?

Under en oral biopsi , fjerner specialisten en lille mængde af det mistænkelige væv fra din mund eller oropharynx og sender det til en patolog, som vil kontrollere kræftceller. Hvis kræft bekræftes, vil oplysninger i patologens rapport hjælpe med at bestemme behandlingen.

Hvad er også forskellen mellem biopsi og cytologi? Cytologi er den mikroskopiske undersøgelse af celleprøver. Oftest finnålsaspiration eller finnål biopsi udføres for at indsamle celler.

Hvad bruges en cytologibørste til dette?

Skrab eller børstecytologi En lille spatel og/eller børste er plejede fjerne celler fra livmoderhalsen (den nedre del af livmoderen eller livmoderen) til en Pap -test.

Hvad kan en mundbiopsi opdage?

EN tandkødsbiopsi er en medicinsk procedure, hvor en læge fjerner en prøve af væv fra dit tandkød. Læger bruger en tandkødsbiopsi til diagnosticere årsager til unormal tyggegummi væv. Disse årsager kan omfatte mundtlig kræft og ikke-kræftfremkaldende vækster eller læsioner.

Anbefalede: