Hvordan kan genterapi hjælpe cystisk fibrose?
Hvordan kan genterapi hjælpe cystisk fibrose?

Video: Hvordan kan genterapi hjælpe cystisk fibrose?

Video: Hvordan kan genterapi hjælpe cystisk fibrose?
Video: Medlem af Cystisk Fibrose Foreningens kontaktnetværk: Tina Tambo 2024, Juni
Anonim

Genterapi indebærer overførsel af korrekte kopier af cystisk fibrose transmembrane conductance regulator (CFTR) DNA til epitelcellerne i luftvejene. Kloningen af CFTR gen i 1989 førte til proof-of-principle undersøgelser af CFTR gen overførsel in vitro og i dyremodeller.

Kan cystisk fibrose på denne måde behandles med genterapi?

Cystisk fibrose er en genetisk sygdom, der får slim til at opbygge sig i en patients lunger. Desuden er der stadig ingen kur mod sygdommen. Nu et sæt branchesamarbejder kunne hjælp med at bringe en genterapi udviklet af Storbritannien Cystisk fibrose genterapi Konsortium til klinisk testning.

Udover ovenstående, hvordan helbreder forskere cystisk fibrose? Forskere har opdaget en ny måde at behandle cystisk fibrose (CF), der indebærer levering af kunstige proteiner til patienters lungeceller for at erstatte de defekte cystisk fibrose transmembran konduktansregulator (CFTR) protein.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvor vellykket er genterapi for cystisk fibrose?

Mutationen får lungerne og fordøjelsessystemet til at blive tilstoppet med klistret slim. Målet med genterapi for cystisk fibrose er at erstatte den defekte CFTR gen med en fungerende. Sammenlignet med placebo viste den nebulisator-leverede tilgang en beskeden, men signifikant, forbedring af lungefunktionen (3,7%).

Hvorfor er cystisk fibrose en god kandidat til genterapi?

Cystisk fibrose er en single gen lidelse betragtes som en god kandidat til genterapi fordi de ramte gen er kendt, er målvævet, lungen, tilgængeligt og mindre end 50 % gen overførsel kan give kliniske fordele.

Anbefalede: