Er en PICC linje en arteriel linje?
Er en PICC linje en arteriel linje?

Video: Er en PICC linje en arteriel linje?

Video: Er en PICC linje en arteriel linje?
Video: "Arterial Line Placement" by James DiNardo, MD, FAAP for OPENPediatrics 2024, Juli
Anonim

- Via en arteriel linje (Woodrow, 2001). Mens en række invasive linjer bruges i klinisk praksis i dag, såsom dialyse linjer , Hickman linjer og perifert indsatte centrale katetre ( PICC linjer ), vil vægten i denne enhed blive lagt på central linjer og arterielle linjer.

Med hensyn til dette, går en PICC -linje ind i en vene eller arterie?

EN PICC indsættes i en perifer vene ind armen, såsom cephalic vene , basilikum vene eller brachial vene , og avancerede derefter proximalt mod hjertet gennem stadig større vener , indtil spidsen hviler i den distale superior vena cava eller cavoatrial junction.

Efterfølgende er spørgsmålet, hvorfor startes en arteriel linje på en patient? formålet med en arteriel linje hvis til tæt blodtryksovervågning og blodprøvetagning. ustabilitet. kræver kontinuerlig blodtryksovervågning. Til patienter der kræver hyppige blodprøver.

Udover dette, hvad er arteriel linieovervågning?

An arteriel linje (også kunst- linje eller en- linje ) er et tyndt kateter indsat i en pulsåre . Det er mest almindeligt anvendt i intensiv medicin og anæstesi til overvåge blodtryk direkte og i realtid (i stedet for ved intermitterende og indirekte måling) og for at opnå prøver for arteriel blodgasanalyse.

Er en PICC -linje det samme som en central linje?

EN PICC linje er et længere kateter, der også er placeret i overarmen. Dens spids ender i kroppens største vene, hvorfor den betragtes som en central linje . PICC står for perifert indsat central - linje kateter.” En CVC er identisk med en PICC linje , bortset fra at den er placeret i brystet eller nakken.

Anbefalede: